torsdag 22 maj 2014

Leijonille upea voitto Kanadasta!

Leijonat pelasivat tänä iltana puolivälierän Kanadaa vastaan. Suomi voitti ottelun lopulta 3-2 viimeisen erän kahdella maalillaan.

Ensimmäisen erän alku oli tasapuolista vääntämistä ja Kanadalle tuli jo erittäin hyvä tekopaikka heti ylivoimalla mutta kiekko kimposi Pekka Rinteen suojuksista tolppaan. Parisen minuuttia myöhemmin Olli Palola iski ylivoimalla leijonat johtoon. Sen jälkeen Suomi sortui turhiin jäähyihin ja Kanada pääsi erän loppuun moneen otteeseen pyörittämään vaarallista ylivoimaa. Leijonat kuitenkin kestivät sen ja erätauolle mentiin leijonien 1-0 johdossa.

Toisessa erässä Kanada alkoi dominoimaan peliä tasa viisikoin ja pyöritti erittäin vaarallisesti mutta Rinne kesti. Kyle Turris pääsi kuitenkin vastahyökkäyksen päätteeksi kaventamaan lukemat 1-1. Leijonat olivat sen jälkeen pahasti pinteessä pitkään ja seitsemän minuuttia myöhemmin Mark Scheifele päätti Kanada 2-1 hyökkäyksen tarkalla rannekudilla.

Kolmanteen erään leijonat saivat unelma alun kun Juuso Hietanen tykitti heti erän alusta lämärin siniviivalta. Ben Scrivensilla ei olisi Kanadan maalilla pitänyt olla pulmia laukauksen kanssa sillä maskia ei ollut edessä. Laukaus kuitenkin lirui sisään ja tasalukemissa oltiin. Loput erästä oli erittäin tasaista vääntöä päädystä päätyyn. Leijonien sankariksi nousi ykköskentän laituri Iiro Pakarinen joka iski 3-2 voittomaalin Scrivensin längistä. Kanada yritti vielä viimeiset minuutit painaa vimmatusti päälle mutta leijonat kesti hienosti ja otti upean voiton Kanadasta.