måndag 26 maj 2014

Real Madrid kukisti Atleticon dramaattisessa finaalissa

Real Madrid kukisti Atletico Madridin viime yönä Mestarien liigan finaalissa.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä ja ne oikein parhaat tekopaikat jäivät uupumaan. Diego Godin pääsi puskemaan Atleticon 1-0 johtoon kulman jälkitilanteesta kun Iker Casillas Real Madridin maalilla lähti ulos maaliltaan lyömään palloa pois mutta ei osunut siihen. Godinin pusku lensi Casillasin yli eikä hän enään ehtinyt torjumaan sitä. Ottelu oli siis ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0 Atleticolle.

Toisella puoliajalla Atletico "parkeerasi bussin" maalinsa eteen ja pyrki vain purkamaan pallon sen sijan kun lähtisi vastaiskuun kun Real hyökkäsi uhkarohkeasti pakit erittäin korkealla. Suurin osa Realin paikoista menivät ohi maalin eikä niitä kaikkein parhaita tekopaikkoja tahtoneet tulla. Ottelun viimeisillä minuuteilla (90+3) Sergio Ramos puski Luka Modricin hienosta kulmasta pallon maaliin.

Lisäajalla Atleticon pelaajat olivat erittäin väsyneinä ja henkisestikin oli vaikeaa kun voitto oli niin lähellä. Ensimmäinen puoliaika lisäaikaa päättyi ilman maaleja. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin viisi minuuttia Gareth Bale pääsi puskemaan Angel Di Marian erinomaisesta esityöstä pallon toistamiseen Thibaut Courtoisin taakse. Toisen maalin jälkeen Atletico pyrki vain hyökkäämään ja purkamaan joka jätti Realin hyökkäykselle reilusti tilaa ja Marcelo käytti sen hyväkseen ja ratkaisi ottelun tekemällä 3-1 maalin. Vielä ottelun lopussa Cristiano Ronaldo pääsi tuulettamaan 4-1 osumaa kotimaassan. Ronaldo veti pallon häkkiin pilkulta.