tisdag 20 maj 2014

Sveitsi pelasti Leijonat flopilta

Sveitsi voitti illan kamppailussa Latvian 3-2 joka tarkoittaa sitä että leijonat pysyvät lohkossa neljänsinä ja kohtaavat torstaina puolivälierässä Kanadan.

New Jersey Devilsin Damien Brunner pääsi vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen iskemään Sveitsille 1-0 johtomaalin. Luca Cunti syötti hienosti maalinedustalle josta kokenut NHL pelaaja ei erehtynyt. Dominik Schlumpf iski kaksi minuuttia myöhemmin toisen maalin unisen Latvian pömpeliin.

Vancouver Canucksista tuttu

Yannick Weber laukoi täysin vapaasta paikasta Sveitsille jo 3-0 maalin kun toista erää oli ehditty pelata vain 27 sekuntia. Vain puolitoista minuuttia sen jälkeen Koba Jass teki Latvian 3-1 kavennusmaalin. Reto Berra imaisi täydellisesti Jassin löysän rannevedon siniviivan tuntumasta.

Otteluun saatiin vielä kolmannessa erässä jännitystä kun Zemgus Girgensons ohjasi ilmasta Kristaps Sotnieksin vedon. Päätuomarit tutkivat maalia kauan korkeana mailana. Latvialta meinattiin viedä jo toinen kavennusmaali kahdessa päivässä. Tuomarit kuitenkin tällä kertaa hyväksyivät maalin ja ottelussa riitti vielä suomenkin kannalta jännitettävää. Ottelu näytti lopullisesti ratkeavan kun Sveitsi pääsi toiseksi viimeisellä miinuttilla 2-0 hyökkäykseen. Edessä odotti jo tyhjä maali mutta Reto Suri antoi vielä syötön Thomas Rufenachtille. Syöttö jäi kuitenkin liian pitkäksi ja Sveitsi ei onnistunut tekemään maalia. Latvia ei kuitenkaan sen jälkeen päässyt kaventamaan ja Sveitsi vei pistepotin ja toi leijonille jatkopaikan.

Leijonat säästyi siis mm-kisojen huonoimmasta sijoituksesta 59 vuoteen.