måndag 19 maj 2014

Nihkeä voitto Leijonille

Leijonat saalistivat kolme pistettä nihkeän esityksen jälkeen. Leijonat hallitsivat ensimmäistä erää täydellisesti ja Olli Palola pääsikin iskemään ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla, hienon poikittaissyötön jälkeen. Suomella oli kiekollinen hallinta mutta Kazakstan pääsi vastaiskun päätteksi iskemään 1-1 kavennusmaalin kun Jarkko Immonen ei päässyt purkamaan irtokiekkoa maalin edestä. Vain pari minuuttia sen jälkeen Leijonien jäähy kostautui kun Kazakstan pääsi iskemään ylivoimalla 2-1 johto maalin. Erän viimeisellä minuutilla Jori Lehterä pääsi iskemään tärkeän kavennusmaalin Jere Karalahden hienosta syötöstä.

Toisessa erässä Kazakstan oli päässyt peliin paremmin mukaan ja sai enemmän ja enemmän paikkoja. Pekka "Pleksi" Rinne oli kuitenkin kuin muuri Leijonien maalilla. Erän puolivälissä Leijonien kapteeni Olli Jokinen teki onnekkaasti Leijonien johtomaalin. Jokinen laukoi kiekon Kazakstanilais puolustajan mailasta toisen Kazakstanilaispuolustajan naamaan josta kiekko pomppasi häkkiin. Kun erää oli vain kolme sekuntia jäljellä Jarkko Immonen pääsi iskemään Leijonille 2-4 maalin.

Kolmannessa erässä Leijonat olivat pitkään purjeessa mutta Pekka Rinne (maalikehikon avustuksella) piti Leijonat johdossa. Aivan erän loppuun Kazakstan pääsi pelaamaan 5-4 ylivoimaa ja kun he ottivat maalivahdin pois he saivat pelata 6-4 ylivoimaa. Se tuotti tulosta ja Romanov pääsi iskemään Kazakstanilaiset vielä maalin päähän. Suomelle siis nihkeäbvoitto ja vielä on toivoa jatkopaikasta.

Nyt siis ei muuta kun jännittämään Latvian ja Valko-Venäjän viimeisiä otteluita.