söndag 18 maj 2014

Yksi onnekas pomppu liikaa...

USA-Suomi (3-1)

Leijonat sai painajaismaisen alun tänään kun Brock Nelson pääsi 19 sekunnin jälkeen iskemään kiekon tyhjään maaliin kun Pekka Rinne oli hakemassa rännikiekkoa maalin takaa mutta kiekko pomppasi onnekkaasti suoraan maalin eteen josta Nelsonilla oli helppo homma siirtää kiekko häkkiin. Ensimmäinen erä oli Leijonien kannalta aika sähellystä ja USA pääsi moneen hyvään maalipaikkaan mutta Rinne otti monta ilmiömäistä torjuntaa ja erätauolle mentiin 1-0 lukemissa.

Toiseen erään Leijonat tuli uudella taisteluilmeellä ja USA joutui ottamaan rangaistuksia. Leijonilla oli monta erinomaista maalipaikka mutta kiekkoa ei saatu edes tyhjään maaliin kun päästin 5-3 ylivoimalla yrittämään minuutin ajan. USAllakin oli paikkansa toisessa erässä mutta Rinne kesti ne harvat paikat jotka hänelle asti tuli. Leijonilla oli erinomainen paine päällä toisen erän lopussa mutta Leijonat kärsi jälleen kerran huonosta viimeistelystä.

Kolmannessa erässä Leijonilla oli taas hyvä paine päällä mutta USA oli ryhdistäytynyt toisesta erästä ja Tyler Johnson pääsi hienon vastaiskun päätteeksi tarkalla rannelaukauksella viimeistelemään 2-0 lukemat taululle. Toisen maalin jälkeen Leijonilta näytti häviävän usko. Leijonat pääsivät kuitenkin ylivoimalla hyiin paikkoihin mutta taaskaan ei saatu kiekkoa tyhjäänmaaliin. Tuukka Mäntylä toi Leijonille lopussa toivon kipinän kun hän hieman onnekkaasti latoi 2-1 kavennus maalin. Hieman myöhemmin Rinne tuli maalilta ulos ja Juuso Hietasen sähläyksestä Tyler Johnson pääsi iskemään illan toisen maalinsa tyhjiin.

Leijonien jatkoon pääsy ei enää ole omissa käsissä vaan Suomi tarvii nyt myös hieman onnea matkaan.